sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Eppu NormaaliNiin äkkiä, sadan vuoden päästäkin, lennän sun luo. Tien päällä taas kuulen parran kasvun. Eihän tämän nyt näin pitänyt olla. Mutta ihmeistä suurin (joka jäi näkemättä) ei säästä perheen koiraakaan. Paha taika, minkä teit linnunradan laidalla, reunan yli hohtaa. 

Nyt käytämme valkoista takkia joka päivä ja jokaikinen yö. Rakastavaiset, alaston mies, alaston nainen, tihkumme seksiä Vihreän joen rannalla, kun jatsia kuunneltiin. Samaan aikaan toisaalla poliisi pamputtaa taas. En saa mielestä sinua. Poltan loppuun tupakin savuna ilmaan. On viatonta ja kainoa harrastukseni ainoa. Kiistän kaiken näinä päivinä, kun olet poissa. Voi kuinka me sinua kaivataan. 

Vuonna '85, viides toukokuuta, kuolleet kakarat elossa taas. Päätön mies arkussa vainaan. Vahingossa vain pallit heiluu taas tahroja paperilla. Näin kulutan aikaa. Hyi meitä. Ei sankariainesta, olin vain tuuli, lajinsa viimeinen. Kun valot tulevat vastaan, Lahtinen näkee jumalan tähdenlennon tiellä. Taivaassa perseet tervataan, näinhän täällä käy. Tahdon sut mopolla tähtiin, kamat lujilla. Terve vaan ja onnea. 

Löydän ja menetän puhtoiset vesistömme, puhtoinen lähiöni. Rakkaus on kuumaa. Polttaa niin kuin jää palaa. Olen tuntenut sut (enkä voi unohtaa). Sydän tyhjää lyö. Olen ihminen, osa luonnollista karsintaa. Ajan kaupunkiin. Tie vie hiljaa huomiseen, pois meluun ja tuiskeeseen. Minun aurinkolasit haistakoon veen.  Pidetään ikävää kalkkiviivoilla. Näissä sanoissa, näinä päivinä, kaikki häipyy, on vain nyt. 

Onnellinen hetki elämässä, kuuvartalo yöllä, Jee jee. Vanha kellarissa valittaa, kuumemittari syvään päähän. Älä katso kultaista sadetta keskiyön cowboy. Balladi kaiken turhuudesta, musiikkia Rantalasta. Jäähyväiset rock'n'rollille, vaikerrus d-mollissa.  Jokainen hetki historian oppi tulee idästä. Rääväsuita ei haluta Suomeen njet njet. 

Elämän tarkoitus coctail bar, baarikärpänen. Laulu jää pystyyn viihteen kuningas. Peto minussa, kiirastulen kerubi, läpivalaistu. Vahantajoki, Pahan puun metsä, Afrikka, sarvikuonojen maa, Argentiina. Missä olen juuri nyt?

(tähän tekstiin on käytetty vain Eppu Normaalin biisien nimiä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti