keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Kaivurilla baariin

Olipa kerran.. ei vaan tämä sattui ihan elävässä elämässä kymmenisen vuotta sitten.

Olimme lähiöpubin karaokessa perjantai-iltana, ja meininki oli ihan mukava. Kävin laulamassa Kolmannen Naisen "Elämän tarkoitus" ja kun palasin pöydän ääreen velipoika kehui, että hyvin vedetty.

Yhtäkkiä baarin musiikki katkesi kuin seinään ja selkämme takaa, ikkunoiden luota kuului hirvittävää kilinää ja meteliä. Istuimme sohvalla selkä ikkunaan päin ja meidän ja ikkunoiden välissä oli baaritiski, joten emme ensin tajunneet, mitä tapahtui. Joku mies heittäytyi jalkojeni juureen maahan ja huusi: "Meitä ammutaan!"

Kyykimme hetken sohvan selkänojan suojissa, kunnes veli uskalsi nostaa päätään ja kurkata, mitä tapahtui. "Ei siellä kukaan ammu. Joku on tulossa kaivurilla sisään!" Nousimme ylös ja näimme juuri, kuinka iso metallipaino heilahti ulkoa sisälle ja murskasi osan baarin seinää mennessään. Työkone oli kaivuri, jossa oli kauhan tilalla parin tonnin painoinen magneetti. Tällä moukarilla joku paukutteli baarin seinää tasaiseen tahtiin, niin että lasit helisivät ja palkit natisivat.Ensi hölmistymisen jälkeen toinen baarimikoista ohjasi asiakkaat jonoon baari perälle ja avasi varauloskäynnin oven. Ovi oli noin metrin korkeudella maasta, eikä portaita ollut. Jonossa vallitse kaaos ja pieni paniikki eikä ollut kaukana, että koko konkkaronkka olisi purkautunut tönimällä oviaukosta alas asfalttiin. Saimme kuitenkin jengin rauhoitettua ja pari kaveria meni alas ottamaan vastaan ulostulijoita. Koko ajan taustalla kuului pauke, kun kaivuri tuhosi baaria isku kerrallaan.

Kun pääsimme ulos, jäimme sivukujalle katsomaan tapahtumaa. Kaivurikaveri oli saanut tarpeekseen, käänsi työkoneen ja pakeni tulosuuntaan reipasta 15 km tuntivauhtia. Poliisiauto tukki kaivurin tien mutta tämä puski vain tulemaan ja poliisit joutuivat peruuttamaan tieltä pois. Yksi poliisi hyppäsi ulos maijasta, juoksi kaivurin kiinni, avasi sivuoven ja kaasutti ohjaamon täyteen pippurikaasua. Kone nytkähti pysähdyksiin ja kuski tuli ulos oksentelemaan kadulle. Show was over.

Seuraavana päivänä piti vielä käydä katsomassa, että oliko se yöllinen episodi totta vai näinkö vain humalaisen unta. Kellopeli Pubin etuseinä on täysin tuhottu ja vain ulkona ollut terassirakennelma oli pelastanut ihmishenkiä. Tyhjä terassi oli nimittäin tuhoutunut ensimmäisellä iskulla ja säikäyttänyt sisällä olleet ihmiset pois ikkunan luota. Jos magneettimoukari olisi tullut kerralla ikkunasta sisään, olisi särkynyt paljon muutakin kuin vain maallista mammonaa.

Savon Sanomat: Kaivinkonemies rikkoi ravintolan KuopiossaEi kommentteja:

Lähetä kommentti