perjantai 8. marraskuuta 2013

Tampere aftermath

Tampereen reissu takana ja hengissä selvitty. Tulee sen verran harvemmin käytyä, että on kuin olisi ollut ulkomailla. Muutamia havaintoja:

P-Hämppi on pelottavin parkkipaikka, missä olen koskaan ollut. Valtava halli on kaivettu kilometrin syvyyteen kallion sisään. Autossa tuntui kuin olisi ollut Jules Vernen matkalla maapallon keskipisteeseen. Tuo parkkipaikan nimi hieman hymyilytti, koska kierona savolaisena aloin heti tekemään siitä sananmuunnosta. Onneksi eivät olleet kuitenkaan nimenneet sitä Pii-Hämpiksi...
Terrakottanäyttely Vapriikissa on ehdottomasti käymisen arvoinen. Jos käyt keskiviikkona, pääset veikkauksen kortilla kaksi yhden hinnalla. Eipä sillä, 13 egen lippuhinta on ihan kohtuullinen. Näyttely on kahdessa kerroksessa. Tämä jäi eräältä eläkeläispariskunnalta huomaamatta kun tulivat eka kerroksen viimeiseen huoneeseen. Rouva kailotti kovaan ääneen, että: "tässäkö tämä oli. Ei ois kannattanut tulla!!"Koska olemme käyneet aniharvoin Tampereella (minä viimeksi 7 vuotta sitten ja vaimolla vielä kauemmin aikaa), emme tietenkään ottaneet minkäälaista karttaa mukaan. Kotona vilkaisimme Google mapsia ja totesimme, että helppohan tuolla on suunnistaan. Niinpä. Parkkihallin lipunmyyntitoimisto oli semmoisessa paikassa, että harhailimme puoli tuntia eksyksissä ennenkuin löytyi. Oikeaan hotelliin satuimme toisella yrittämällä, kun meinasimme ensin kirjautua väärään paikkaan. Pakkahuoneesta ei ollut mitään havaintoa. Yllätys oli suuri kun selvisi, että illan keikkapaikka sijaitsi hotellia vastapäätä toisella puolella katua. Matkaa oli n. 200 metriä!Osasin odottaa Kamelotilta hyvää keikkaa, mutta bändi ylitti odotukset. Kaksi tuntia kovaa tykitystä sai hien virtaamaan ja lopussa meikäläiseltä lähti ääni. Onneksi Tommy Karevikin ääni kesti hyvin ja hän laulatti yleisöä pariin otteeseen oikein koko rahan edestä. Keikkapaikkana Pakkahuone on valtava tiilihalli, joka on pituussuunnassa jaettu kahtia. Me olimme anniskelualueen puolella, aivan lavan edessä. Vink vink kuopiolaisille keikkajärjestäjille.Eilen ennen lähtöä etsimme vielä yhden geokätkön Tammerkosken sillan kupeesta. Kaiken kaikkiaan suosittelen Tamperetta, menitpä sinne mistä syystä tahansa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti