keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Gran Canaria

Muutama vuosi sitten kävin ensimmäistä kertaa Gran Canarialla. Lokakuun kylmyydestä oli mukava päästä aurinkoon ja lämpöön. Hiekkarantaa, rentoa menoa ja chillailua.

Vaan tiesittekö, että Kanarian saarilla on asunut aikoinaan alkuasukkaita? En minäkään tiennyt. Satuimme päiväreissulla Las Palmasissa törmäämään El Museo Canarioon ja näyttely herätti todellakin mielenkiintoni.Reissun jälkeen minun piti etsiä netistä tietoa, keitä nämä ihmiset olivat. Löysin seuraavaa:

Kanariansaaren alkuasukkaat olivat nimeltään Guancheja. Kun espanjalaiset saapuivat saarille 1400-luvulla, Guanchit elivät vielä luolissa. Espanjalaiset perustivat Real de Las Palmasin (nyk. Las Palmas) 1478 ja aloittivat sodan alkuasukkaita vastaan. Guanchit taistelivat sata vuotta miehittäjiä vastaan ja hävisivät. Alkuasukasväestö tuhottiin lähes sukupuuttoon. Osa nykyisistä Kanarian saarten asukkaista ovat Guanchien ja espanjalaisten jälkeläisiä.


Museossa on yksi huone, joka oli todella hyytävä. Alkuasukkaita ei pelkästään tuhottu, vaan heidän pääkallonsa ja luurankonsa laitettiin museon hyllyille näytteille...Seuraavaksi olisikin mielenkiintoista lähteä Teneriffalle tutustumaan mm. Guimarin pyramideihin. Niitä on löydetty saarelta kuusi kappaletta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti